2011. augusztus 11., csütörtök

Évforduló és fülbajok

Hát elérkezett ez a nap is. Igen, 2005. augusztus. 11-én érkezett Barka a mi kis családunkba. Ennek már hat éve, de még ma is tisztán emlékszem arra a napra. A kis szőrgombóc a tenyeremben elfért, és az autóban hazafele egy pokrócban szundikált összegömbölyödve. Otthon a számára teljesen ismeretlen helyen, a hatalmas bútoroktól kicsit megijedt, de hamar rájött, hogy befér az ágy alá, azon a pici résen, amire mi nem gondoltunk, és a következő hetekben rendszeresen bújócskát játszott velünk. Örülök, hogy végül ő lett az én kis Barikám, minden napom egy ajándék, amit vele tölthetek. 
Egy nem olyan örömteli hír. Barkának ismét fül gyulladása van. Szerencsére még időben elvittük dokihoz, és most szépen kezelődik. A vicc az egész történetben annyi, hogy Bari azóta új gúnynevet kapott. Hiszti Herceg nevet kapta amiért olyan hatalmas melodrámát csapott a rendelőben, és minden egyes fültisztításnál nyújtott oscar díjas szereplésért. Nála profibban még kutya nem játszotta el, hogy a semmi milyen kínokat tud okozni, és hogyan kell ilyenkor a hattyú halálát eljátszani. No persze, én csak jókat mosolygok rajta, de nincs apelláta, nálam a hiszti nem hat, így Bari ma már csak kis hisztivel elviselte a napi kétszeri füles procedúrát. 
FIGYELEM!!!
Itt szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, milyen fontos a kutyusunk bűzmirigyének időben történő kinyomása az állatorvos vagy kozmetikus által. Ha észre vesszük, hogy a kutyus elkezdi húzni a fenekét séta közben, illetve fokozott vakarózás és fül kaparás jelentkezik kedvencünknél minél hamarabb vigyük állatorvoshoz, mert nagyon nagy veszélyekkel jár, ha nem figyelünk oda.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése