2011. augusztus 22., hétfő

Teljes erőbedobással!

Nos, a pénteki nappal az idei táborok is lezárultak. Kicsit szomorkodtunk, én is és Bari is, mert az ő kis védencei hazamentek. Kárpótlásul mindenkitől kaptunk nagy ölelés, Barka még puszikát is. Ez az utolsó csoport nem kis megdöbbenésemre olyan fokú imádatát fejezte ki Barka felé, hogy egy ötlet fogalmazódott meg bennem. Kamerát ragadtam és megörökítettem minden olyan elkapott pillanatot, ahol épp kényeztetik Barkát, illetve sikerült pár megható mozzanatot is lencse végre kapni. Tehát hamarosan hozok egy videót "Barka és az ő kis védencei" címmel.
(Egyik legmeghatóbb pillanata a tábornak. Jani is Barka együtt feküdtek, Bari jelzésképp még a kis srác vállára is tette a mancsát, jelezve ő vigyáz rá.)
Mai nappal beléptünk a véghajrát megkezdő hétbe. Igen, egy hét múlva irány Hollandiába az IMCA-ra. Kész tervvel kezdtem a mai napot. Először kibattyogtunk a menhelyre Barkával, majd én szépen lemozgattam Rokkó babócát és részt vettünk az engedelmes képzésen, vegyítve néhány agility akadállyal. Aranyos volt a drága, mert bár két nappal ezelőtt már önállóan bement a kúszóba, ma csak ő tisztelt meg azzal, hogy úgy csinált, mint akinek ez nem megy, de sebaj, mert még van idő megtanulni. Mindent egybe vetve, Rokkó gyönyörűen dolgozott, már amikor a fenekén bírt maradni egy pillanatig. Egyébként munkakutyákat megszégyenítő lábnál követést produkál, ha kaja van a dologban. Szinte már lábujjhegyen pipiskedik, és gyönyörűen beigazodik. A fekve maradással és az állással még lesz melónk, de azzal, is szépen haladunk. a Végén jutalomként megkaphatta a kedvenc lasztiját egy kis rágcsálásra, majd, most már lemozgatva visszatettük a kenneljébe pihenni.
 Ezek után jöhetett a nehezebbik része a dolognak. Edzés Kicsi Barkával. Persze előtte Zsanival ismét kicsit megmozgattuk Zoét a 4 hónapos kis foxit leányzót. Nagy reménységek ők ketten, bár most még csak a kúszóval és két akadállyal, természetesen földre tett lécekkel dolgoztunk. A kis hölgy nagyon kis eszes, így könnyen lehetett vele dolgozni.

Végül Barkával elkezdtük a kemény munkát. Sok-sok palló zóna fel-és le gyakorlás, ebből egy rész csak póz felvételének folytonos ismétlése volt. Kis nehezítésnek beraktam palló alá kúszót, aminek Bari többször is bedőlt, de végül sikeresen megértette mit szeretnék. Természetesen a szlalom gyakorlása sem maradhatott ki, hiszen az is egy kényes pontja a pályának, és az önálló szlalomozással mostanában voltak problémák, Bari többször is elbizonytalanodott, de már ismét gyönyörűen csinálta, kivéve azt az egy alkalmat, mikor feltűnés nélkül kihagyta az utolsó rudat, és csak este vettük észre a videón. Szép kis sumákolás mondhatom... Végezetül pedig a kedvencem. Három akadályon osztrák egyenes. Ez annyit jelent, hogy egymás mellét lerakunk három akadályt és a kutyának hullámos vonalban kell azt teljesítenie. Tehát mindig csak a belső oldalról ugorhatja az akadályokat. Ez okozott némi nemű problémát, de épp ezért edzés, mert itt lehet ki gyakorolni azokat a dolgokat, amelyek nehezebben mennek. A Végén gyönyörűen és szűk ívekben fordult, és még a zónák is gyönyörű beleállósak voltak. Videó összeállítást megpróbálok róla holnap, hozni, mert ezt látni kell!:)
(ez a kép csak illusztráció, de valóban Barka szerepel rajta.)

"Tanuld meg a bölcsességedet és az erős érzelmeidet munkává átalakítani! A magban rejlő csodához is nem jelszavak hangoztatásával, hanem munka árán juthatsz hozzá."
/Jim Rohn/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése